Składniki:
- 200 gram masła
- 1 szklanka cukru ( można zmniejszyć ilość cukru, ponieważ biała czekolada jest bardzo słodka)
- 2 jaja
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 5 łyżek kakao
- 1 łyżeczka płaska soli (obejdzie się bez)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- tabliczka białej czekolady
- tabliczka gorzkiej czekolady
Cukier ubijamy z masłem, dodajemy jajka, mąkę, kakao, sól, sodę, pokruszone czekolady. Wszystko razem mieszamy, na blaszce w dużych odstępach układamy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, ok. 10 minut. ( w rozgrzanym piekarniku, bez termoobiegu).
mmmm, pysznie wyglądają. Ja bym pewnie wrzuciła do nich jeszcze jakąś przyprawę piernikową albo cynamon, po prostu jestem uzależniona :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Monika